www.tripper.nl
Top 10 leukste pretparken om te bezoeken in de zomervakantie!

Top 10 leukste pretparken om te bezoeken in de zomervakantie!

  • Christina Karnadi Christina Karnadi
  • -
  • 18 jul. 2024

De zomervakantie is in volle gang en het perfecte moment om met het hele gezin erop uit te gaan. Voor mij is er geen betere manier om een dag vol plezier te beleven dan in een pretpark. Wat is er nou leuker dan een dag vol spanning, avontuur en eindeloze vreugde? Alle zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra je het park binnenstapt. Hier draait alles om plezier en genieten. Of het nu gaat om het gillen in achtbanen of het onbeschaamd snacken van je favoriete lekkernijen, een dag in een pretpark staat garant voor onvergetelijke momenten. Daarom heb ik voor jou een lijst samengesteld van de 10 leukste pretparken in Nederland, allemaal toegankelijk met korting via Tripper. Veel plezier!

Plopsaland de Panne

Als je denkt dat Plopsaland de Panne alleen leuk is voor kleine kinderen, dan heb je het mis! Dit pretpark is een aanrader voor zowel jong als oud. Je hebt shows en themagebieden voor de kleintjes en achtbanen voor tieners. Plopsaland de Panne biedt zo een fantastische dag vol plezier voor het hele gezin. Het park ligt aan de Belgische kust bij de Panne. Geniet hier van de kleurrijke themagebieden, spannende attracties en ontmoet alle favoriete personages zoals Kabouter Plop en Mega Mindy. 

De Waarbeek

Verstopt tussen de bossen van Enschede en Hengelo ligt Attractiepark de Waarbeek. Dit is een all-inclusive pretpark waar kinderen de hele dag kunnen genieten van zowel moderne als nostalgische attracties. Voor een vaste lage prijs kun je hier onbeperkt genieten van consumpties. Stap in de botsauto’s, draai in de Swingmill en zweef in de authentieke Zweefmolen. Mis vooral de Rodelbaan niet! Dit is de oudste nog werkende stalen achtbaan van de Benelux uit 1930! Daarnaast is er tijdens de vakanties dagelijks live entertainment met Twekky & Postbode Pelle in het nieuwe theater. Dit park is leuk voor kinderen van 2 tot 12 jaar. 

Julianatoren

Julianatoren is een super leuk pretpark in Apeldoorn geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar. Dit is een perfecte plek voor jonge gezinnen. Er zijn hier meer dan 60 attracties en spectaculaire shows. Dagelijks zijn er live shows vol muziek en dans, inclusief educatieve avonturen met Cas de Ranger. Het park organiseert het hele jaar door thematische evenementen, zo heb je hier in oktober een spannende Halloween periode. 

Avonturenboerderij Molenwaard

Stel je eens voor: een zonnige dag op een oer-Hollandse boerderij, vol avontuur en plezier voor jong en oud. Dat is precies wat je kunt verwachten bij de Avonturenboerderij van Fien & Teun in Groot-Ammers! Dit unieke themapark is dé plek waar kinderen tot 10 jaar zich helemaal kunnen uitleven. Tijdens de dag kun je genieten van speciale attracties en speelplekjes. Verder zijn er boeren schuurshows, interactieve parkshows met zang en dans, en je kan zelfs een diploma verdienen als een écht boertje of boerinnetje!

Drievliet

Familiepark Drievliet wie wil dat nou niet? Dit is de ultieme bestemming voor familieplezier! Gelegen in Den Haag, biedt Drievliet meer dan 30 attracties voor alle leeftijden! Geniet van waterspeelplaatsen, speeltuinen, spectaculaire achtbanen en vermakelijke shows, allemaal binnen handbereik. Mis deze kans niet om samen met familie en vrienden te genieten van een onvergetelijke dag in Drievliet deze vakantie.

Hellendoorn

In avonturenpark Hellendoorn begint jouw volgende avontuur. In het midden van prachtige bossen bevind zich het park. Hier zijn meer dat 30 attracties voor alle leeftijden. Probeer zeker de nieuwe achtbaan de Ridderstrijd als je hier bent. Voor de jongere kinderen hebben ze hier een apart gedeelte genaamd Dreumesland, een speciaal gedeelte waar zij veilig kunnen spelen en ontdekken. Er is dus voor iedereen wel wat te beleven hier.

Walibi Belgium

Duik deze zomer in de opwinding van Walibi Belgium! Met meer dan 40 attracties biedt het park avontuur voor iedereen. Ga de Kondaa in als je durft, dit is de hoogste en langste achtbaan in de Benelux. Geniet van verfrissende waterattracties op een warme dag en smul van heerlijke gerechten bij de diverse eetgelegenheden. Geen zin om lang te staan in de rij? Haal dan een Speedy Pass voor snelle toegang voor al jouw favoriete attracties. 

Bobbejaanland

Ook in België gelegen is Bobbejaanland. Dit pretpark bied meer dan alleen attracties. Met de zomeravonden kan je hier langer genieten met de langere openingsuren op de zaterdagen. Bobbejaanland laat je reizen door verschillende themagebieden, elk met zijn eigen unieke charme. Ontdek de magie van geweldige shows die ze hier doen. De acrobaten, dansers en artiesten zullen je gegarandeerd verbazen met hun talent en vaardigheden.

Slagharen

Vakantie park Slagharen heeft het best van twee werelden: een bruisend attractiepark en een comfortabel vakantieverblijf. Je kan vanuit je eigen vakantiehuisje of caravan zo het park in waar er meer dan 30 attracties te vinden zijn. Of je nu de adrenaline wilt voelen op een razendsnelle achtbaan, verkoeling zoekt in de waterattracties, of geniet van familie-entertainment zoals shows en parades, hier is plezier gegarandeerd voor alle leeftijden. 

Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is de plek om een geweldige tijd te hebben deze vakantie. Geniet hier van onbeperkt eten en drinken, een heerlijk strandcafé aan de Rijn, en attracties die volop draaien. Ons vriendelijke personeel staat altijd klaar om je te verwelkomen en te helpen, wat je verblijf nog specialer maakt. Van familieplezier tot tropische temperaturen, hier vind je alles voor een perfecte vakantie. 

Met deze lijst van de 10 leukste pretparken in Nederland en België, ben je helemaal klaar voor een onvergetelijke zomervakantie.  Vergeet niet om je korting via Tripper te pakken en te genieten van een fantastische dag vol plezier en avontuur! Veel plezier en laat de pretparken magie je vakantie nog specialer maken! Voor nog meer budgetvriendelijke uitjes, bekijk ook mijn blog: Topdagjes uit voor minder dan een tientje!

Confetti
Win met een draai aan de Wheel of Deal!

Win fantastische prijzen door te draaien aan de Wheel of deal! Geef het e-mailadres op waarop jij de prijs wil ontvangen en je krijgt de kans om één keer te draaien. Bovendien ontvang je onze gratis nieuwsbrief met exclusieve aanbiedingen.

Wheel Of Deal Confetti Wheel Of Deal Confetti Wheel Of Deal Wijzer Wheel Of Deal Rad