www.tripper.nl
 9 leuke binnenuitjes voor de herfst

9 leuke binnenuitjes voor de herfst

  • Christina Karnadi Christina Karnadi
  • -
  • 18 sep. 2024

De herfst is weer begonnen, en hoewel het buiten soms minder uitnodigend kan zijn, biedt dit seizoen juist de ideale gelegenheid om binnen te genieten van tal van leuke activiteiten. Persoonlijk vind ik de herfst het mooiste seizoen van het jaar, vooral vanwege de regen en de knusse sfeer. Terwijl de bladeren vallen en de avonden langer worden, is er geen betere manier om de herfst te vieren dan met een aantal geweldige binnenuitjes. Of je nu op zoek bent naar spannende deals of verrassende aanbiedingen, er is voor ieder wat te vinden om van je herfst een onvergetelijke tijd te maken. Ik heb 9 leuke binnenactiviteiten verzameld die je zullen inspireren om deze herfst op een nieuwe manier te beleven. Trek je comfortabele trui aan, zet een kop warme chocolademelk neer met extra slagroom, en lees hier hoe je het meeste uit dit gezellige seizoen kunt halen! Veel plezier!

 

CineCity 

Zin in een gezellig uitje tijdens de herfst? CineCity is dé plek om je liefde voor films helemaal te beleven. Voor mij is naar de bioscoop gaan één van mijn favoriete herfstactiviteiten, en CineCity maakt elk bezoek net dat beetje specialer. Hier zijn een paar redenen waarom je juist nu een bezoek moet brengen aan deze fantastische bioscoop.

Een Wereld vol Films 
Bij CineCity draait alles om de beleving. Of je nu zin hebt in de nieuwste blockbusters, indrukwekkende 3D-films of intieme arthouse-producties, hier vind je voor ieder wat wils. De bioscoop biedt meerdere zalen met de modernste technologieën voor beeld en geluid, wat zorgt voor een filmervaring die je nergens anders krijgt. Het brede aanbod betekent dat je altijd iets kunt vinden dat perfect bij je past.

Comfort 
CineCity zet in op jouw comfort. De luxe stoelen zijn ontworpen voor ultiem zitgemak, zodat je helemaal kunt opgaan in de film zonder afgeleid te worden. Of je nu alleen komt, met een date of met een groep vrienden, je kunt rekenen op een ontspannen ervaring. Bovendien staat het personeel altijd klaar om ervoor te zorgen dat je bezoek soepel verloopt, van het kopen van je kaartjes tot aan de perfecte snacks bij de film.

Ontsnap aan de koude dagen 
In de herfst is een bezoek aan de bioscoop extra sfeervol. De donkere zalen, de gigantische schermen en het surroundgeluid zorgen voor een unieke sfeer die je thuis niet kunt evenaren. Het is de perfecte ontsnapping aan de regenachtige dagen en een geweldige manier om je dagelijkse routine even te doorbreken. Dompel je onder in een andere wereld en laat je meevoeren door de verhalen op het scherm. Voor mij is dat altijd een magisch moment dat ik keer op keer wil beleven.

Voor mij is een bioscoopbezoek meer dan een film kijken. De gesprekken, lachbuien en gedeelde emoties maken elke avond in CineCity speciaal. Deze herinneringen blijven hangen, lang na de aftiteling. Beleef deze herfst een onvergetelijke filmervaring bij CineCity.

PEPPA PIG World of Play

In PEPPA PIG World of Play in Leidschendam duiken jij en je kleintjes in de magische wereld van Peppa Pig. Deze unieke binnenspeeltuin, geïnspireerd op de geliefde tv-serie, biedt meer dan 12 interactieve speelzones waar kinderen volledig op kunnen gaan in de avonturen van Peppa, George en hun vriendjes. Het is dé plek waar spel en leren op een speelse manier samenkomen.

Ga op avontuur in de leukste zones!
Peppa’s Boomhut: 
Begin je avontuur in Peppa’s boomhut. Hier kunnen kinderen klimmen, spelen en zich helemaal uitleven terwijl ze samen met Peppa en haar vriendjes plezier maken. Het is de perfecte plek om in de wereld van Peppa te stappen en je fantasie te gebruiken.
George’s Fort: In dit stoere fort kunnen de kleintjes George nadoen en op ontdekking gaan. Een spannende speelplek vol geheimen en avonturen, perfect voor kleine ontdekkingsreizigers die hun verbeelding de vrije loop willen laten.
Opa Pig’s Trein: Stap in de beroemde trein van Opa Pig en maak een interactieve rit door de speelwereld. Hier kunnen kinderen zich even echte machinisten voelen en nieuwe plekken ontdekken, net zoals in de serie.
Opa Hond’s Garage: Klaar voor actie? Spring op een driewieler en race door de garage van Opa Hond. Deze hindernisbaan zorgt ervoor dat kinderen hun energie kwijt kunnen terwijl ze door de verschillende obstakels navigeren.
Kelly Konijn’s Tunnelavontuur: Voor de jonge avonturiers is er het ondergrondse doolhof van Kelly Konijn. Kruip door tunnels, ontdek verborgen hoeken en ga op een ondergronds avontuur!

Meer dan alleen spelen!
Bij PEPPA PIG World of Play draait het niet alleen om plezier, maar ook om leren. In Mejuffrouw Konijn’s Supermarkt kunnen kinderen hun boodschappenmandjes vullen terwijl ze spelenderwijs leren over eten en geld. Stap in Mevrouw Gazelle’s Schoolbus en ga op een avontuurlijk reisje met je vriendjes, net als in de tv-serie.

Waarom kiezen voor PEPPA PIG World of Play?
Alle speelzones zijn ontworpen met de ontwikkeling van peuters en kleuters in gedachten. Terwijl de kinderen zich uitleven, ontwikkelen ze belangrijke vaardigheden zoals motoriek en sociaal spel. Het is de ideale bestemming voor ouders die op zoek zijn naar een leerzame én leuke ervaring voor hun kleintjes.

Kom naar PEPPA PIG World of Play en ontdek samen met je kinderen een wereld vol plezier, avontuur en leren.

Villa Zebra

Als je op zoek bent naar een creatief en leuk uitje voor het hele gezin, dan moet je absoluut een keer naar Villa Zebra in Rotterdam! Gelegen aan het water op de Kop van Zuid, biedt deze unieke plek kinderen de kans om kunst op een speelse manier te ontdekken. Zelf ging ik er vroeger vaak naartoe, en één bezoek heeft me altijd bijgebleven: toen ik klein was, maakte ik er een kunstwerk dat ik nog steeds heb. We moesten een familiestamboom maken van karton, met een web waarop we onze familieleden tekenden en vastplakten. Het was zo leuk om creatief bezig te zijn en tegelijkertijd iets te maken dat persoonlijk was. Dat soort herinneringen blijven je echt bij!

Interactieve kunst voor kinderen
Villa Zebra is veel meer dan een gewoon museum. Hier draait het om zelf doen en ontdekken. Voor de jongste kinderen (2-6 jaar) is er de tentoonstelling ZELF!, waar ze in een fantasiewereld stappen vol reuzegrote poppenhuizen en spannende avonturen. Ze kunnen hun eigen rommelmonsters maken of zich inleven in andere werelden zoals ziekenhuizen en peuterspeelzalen. Voor de oudere kinderen (7-12 jaar) is er ZIE JEZELF!, een interactief programma dat hen uitdaagt om hun creativiteit te ontdekken en te experimenteren met kunst. Hier ontdekken ze wie ze zijn door unieke kunstwerken te maken en hun eigen verhaal te vertellen.

Spelenderwijs leren en creëren
Bij Villa Zebra draait alles om meedoen en kunst tot leven laten komen. De tentoonstellingen en workshops zijn speciaal ontworpen om kinderen te prikkelen en hun fantasie de vrije loop te laten. Door het maken van hun eigen kunstwerken worden ze spelenderwijs betrokken bij kunst en leren ze hoe ze zich creatief kunnen uiten. Het voelt echt alsof je deel uitmaakt van de kunstwereld!

Het Zebracafé
Na al die creativiteit is er niets fijner dan een pauze in het gezellige Zebracafé. Je kunt hier terecht voor lekkere (en gezonde!) snacks, koffie, thee en frisdranken. Het is de perfecte plek om even bij te komen en te kletsen over alles wat je hebt gezien en gemaakt.

Kom naar Villa Zebra in Rotterdam en ontdek hoe kunst tot leven komt. Hier kun je zelf de kunstenaar zijn en genieten van een dag vol kleur, verbeelding en vooral heel veel plezier!

Omniversum

Bij Museon-Omniversum in Den Haag gaan leren en plezier perfect samen. Deze unieke bestemming biedt een avontuurlijke ontdekkingsreis door de wereld van duurzaamheid, natuur en technologie, allemaal gepresenteerd op een boeiende en educatieve manier. Voor de ultieme filmervaring kun je ook alleen naar de film gaan in het indrukwekkende koepeltheater!

Grootbeeldfilms in het enige koepeltheater van de Benelux
Begin je avontuur met een spectaculaire grootbeeldfilm die wordt vertoond op een enorme, halfronde koepel. De levensechte beelden en het meeslepende geluid brengen je midden in de actie, alsof je zelf onderdeel bent van het verhaal. Van natuurdocumentaires tot indrukwekkende reisfilms, dit is film kijken op een heel nieuw niveau!

Interactieve ontdekkingsreis 
Na de film ga je verder met een interactieve verkenningstocht in het museum. Duik in de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en ontdek door middel van games en displays hoe je zelf kunt bijdragen aan een duurzamere wereld. Deze speelse en informatieve tentoonstelling maakt complexe wereldproblemen begrijpelijk en laat kinderen en volwassenen zien hoe oplossingen binnen handbereik liggen.

Hands-on activiteiten voor jong en oud
Ontdek de wereld door zelf de handen uit de mouwen te steken. Maak je eigen zaaipotje, proef een verrassende algenshake of leer hoe een sportschoen van kauwgom wordt gemaakt. Deze hands-on activiteiten laten je op speelse wijze kennismaken met duurzaamheid en recyclen. Ga op wereldreis met de beroemde biologe Jane Goodall en leer over haar baanbrekende werk in de natuur. Met een dierenspeurtocht en creatieve workshops word je actief betrokken bij het behoud van de natuur en ontdek je hoe je zelf een verschil kunt maken. 

Voor jong en oud!
Museon-Omniversum biedt een inspirerende en leerzame ervaring voor het hele gezin. Of je nu geïnteresseerd bent in wetenschap, duurzaamheid of simpelweg zin hebt in een dag vol avontuur, dit is de perfecte plek voor een leerzaam uitje!
  
Kom naar Museon-Omniversum in Den Haag en beleef een unieke mix van educatie en entertainment. Ontdek de wereld op een nieuwe manier en laat je inspireren door de wonderen van natuur, technologie en duurzaamheid!

Batavialand

In Batavialand, gelegen in Lelystad, beleef je de rijke maritieme geschiedenis van Nederland zoals nooit tevoren. Ga op ontdekkingsreis en laat je meevoeren naar een tijd vol scheepsbouw, zeevaart en verhalen over gevaarlijke reizen. Een absolute must-see: de majestueuze reconstructie van het VOC-schip de Batavia. Stap aan boord en reis terug naar de 17e eeuw. Met spannende verhalen van enthousiaste gidsen voel je de avonturen van weleer tot leven komen!

Stap aan boord van de Batavia
De Batavia is niet zomaar een schip, het is een schitterend stukje vakmanschap en geschiedenis. Dit iconische VOC-schip is tot in de kleinste details herbouwd, waardoor het lijkt alsof je echt terug in de tijd stapt. Ervaar hoe de bemanning ooit gevaarlijke tochten over de wereldzeeën maakte en leer alles over het harde leven aan boord. Dit is dé plek waar maritieme geschiedenis tot leven komt!

De Flevowand
De 60 meter lange Flevowand vertelt het verhaal van de Zuiderze, van de IJstijd tot nu. Dit indrukwekkende borduurwerk is een ware blikvanger en een must-see voor iedereen die van geschiedenis en kunst houdt. Elke draad onthult een stukje van Nederland's strijd tegen het water en het ontstaan van de Flevopolders.

Vakmanschap en ambacht in actie
Scheepsbouwliefhebbers opgelet! In Batavialand zie je vakmensen aan het werk terwijl ze meesterwerken zoals het schaalmodel van De Zeven Provinciën tot leven brengen. Kijk hoe oude ambachten springlevend blijven in de werkplaatsen en ontdek hoe scheepsbouwers, smeden en houtbewerkers de technieken van vroeger gebruiken om prachtige schepen te maken.

Uniek kijkje achter de schermen
In het restauratieatelier kom je oog in oog te staan met het fascinerende werk van restaurateurs. Hier worden eeuwenoude scheepswrakken en objecten met zorg gerestaureerd. Bekijk het minutieuze werk van het schoonmaken en repareren van deze historische schatten. Een ware blik achter de schermen van behoud en conservatie.

Het Watertheater 
Voor de jonge avonturiers is er het interactieve Watertheater! Hier kunnen kinderen spelenderwijs sluizen bedienen, dijken bouwen en leren over watermanagement. Een leerzame en avontuurlijke ervaring die garant staat voor urenlang plezier.

Voor iedereen een uniek avontuur
Batavialand is dé plek waar geschiedenis en avontuur samenkomen. Of je nu fan bent van maritieme geschiedenis, ambachtelijk vakmanschap of interactieve activiteiten, hier valt voor iedereen wat te ontdekken. Kom met het hele gezin en beleef een onvergetelijke dag vol verhalen, geschiedenis en actie!
 
Kom naar Batavialand in Lelystad en stap zelf in de wereld van scheepsbouw en zeevaart. Ontdek waarom Batavialand de ultieme bestemming is voor iedereen die houdt van avontuur en geschiedenis!

Space Expo

Bij Space Expo in Noordwijk, gelegen naast de Europese ruimtevaartorganisatie ESA ESTEC, ontdek je alles over ruimtemissies en de nieuwste ruimtevaarttechnologie. Van het bouwen en testen van raketten tot het verkennen van de sterren, stap in de wereld van de ruimte en beleef een avontuur dat je nooit zult vergeten!

Echte ruimteobjecten en interactieve tentoonstellingen
Raak een echte meteoriet aan, wandel door een model van het International Space Station (ISS) en neem een kijkje in de originele Sojoez-capsule van astronaut André Kuipers. Ontdek de indrukwekkende geschiedenis van de ruimtevaart, inclusief een schaalmodel van de beroemde maanlander Eagle uit 1969. Speel met echte satellietgegevens en zie hoe de ruimte veranderingen op aarde, zoals smeltende gletsjers en ontbossing, in kaart brengt. Ontdek hoe Nederland eruit zou zien zonder dijken of met een stijgende zeespiegel, inzichten vanuit de ruimte die de aarde op een nieuwe manier tot leven brengen!

Bouw je eigen ruimtemissie
Ontwerp je eigen ruimtemissie: stuur een bemande missie naar de maan, een robot naar Mars of gebruik satellieten om de aarde te helpen. Alles is mogelijk bij Space Expo. Een leerzaam en spannend avontuur voor jong en oud!

Expeditie Space Expo  
Voor kinderen van 5 tot 12 jaar is er de interactieve Expeditie Space Expo. Ga op missie door het museum met een persoonlijk logboek vol opdrachten en quizvragen. Ontcijfer de geheime code en ontvang je eigen astronautendiploma!
 
Meer dan alleen kijken
Bij Space Expo beleef je de ruimte van dichtbij: zie een raketmotor van de Ariane 1, een maansteen en het ruimtepak van André Kuipers. Of je nu droomt van een ruimtereis of meer wilt leren over onze planeet, Space Expo biedt een uniek en leerzaam dagje uit voor het hele gezin.

Kom naar Space Expo in Noordwijk en ontdek zelf de wonderen van het universum. Een uitje vol avontuur en fascinerende ontdekkingen voor jong en oud!

Race Planet

Karten bij Bleekemolens Race Planet in Amsterdam of Delft is dé plek waar jong en oud hun snelheid en racevaardigheden kunnen testen. Wil je je innerlijke coureur loslaten? De uitdagende circuits bieden de perfecte setting om de adrenaline te laten stromen. Zoals veel Formule 1-coureurs, waaronder Max Verstappen, ooit zijn begonnen, zo kunnen ook beginners hier de eerste stappen in de kartsport zetten.

Volle snelheid, veilig racen!
Bij Race Planet draait het om spanning en veiligheid. Voorafgaand aan de race krijg je duidelijke uitleg over de regels en een professionele race-uitrusting. Begeleiders houden alles in de gaten, zodat iedereen vol vertrouwen de baan op kan.

Voor het hele gezin  
Karten bij Race Planet is een geweldige activiteit voor jong en oud. Speciaal ontworpen kinder-karts zorgen ervoor dat zelfs de kleinste racers veilig kunnen genieten, terwijl volwassenen hun snelheid testen in snellere karts. Racen, inhalen en plezier maken, daar draait het om.

Unieke kartbanen voor iedereen  
De indoor kartbanen zijn ontworpen voor elk niveau. Met scherpe bochten, lange rechte stukken en volop inhaalmogelijkheden is er actie voor iedereen. En dankzij de indoor locatie is racen het hele jaar door mogelijk, ongeacht het weer.

Of het nu gaat om een gezinsuitje, een vriendenactiviteit of een kinderfeestje, Bleekemolens Race Planet biedt de ultieme race-ervaring. Ontdek zelf waarom karten dé perfecte activiteit is voor iedereen in Amsterdam of Delft!

Coronel Adventure Indoor Klimbos

Verleg je grenzen en trotseer meer dan 40 uitdagende hindernissen tot wel 10 meter hoogte! Bij het Coronel Adventure Indoor Klimbos beleef je avontuur op elk moment, ongeacht het weer. Of je nu door zigzagbruggen, papegaaienbalken of liaansprongen klimt, bij ons is elke stap een spannende uitdaging. Het indoor klimpark heeft drie routes op verschillende hoogtes, waardoor je kunt beginnen op jouw eigen niveau en jezelf steeds verder kunt uitdagen.

Klimmen voor iedereen!
Ben je 8 jaar of ouder, minimaal 1.30 meter en houd je van een uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Of je nu een avontuurlijk kind bent of een volwassen waaghals, het klimbos biedt voor iedereen plezier. Klim via touwladders, hangbruggen en netten van platform naar platform. Durf jij de tokkelbaan aan op 10 meter hoogte? Voel de adrenaline terwijl je jezelf naar het hoogste punt van het klimpark werkt!

Veiligheid voorop
Bij Coronel Adventure staat veiligheid altijd centraal. Je klimt met een dubbel gezekerde veiligheidslijn, waardoor je altijd veilig verbonden bent met het parcours. Onze ervaren instructeurs nemen voor de start uitgebreid de veiligheidsregels met je door. Op het oefenparcours kun je eerst wennen aan de technieken voordat je aan het echte avontuur begint.

Meer dan alleen klimmen
Naast het klimmen biedt Coronel Adventure nog veel meer leuke activiteiten. Probeer bijvoorbeeld lasergamen, Glow Midgetgolf, ontsnap uit de spannende Escape Room, of laat je racetalent zien op de kartbaan. Bij Coronel Adventure vind je alles voor een complete dag vol actie en plezier.

Ben jij klaar om jezelf uit te dagen? Kom dan naar Coronel Adventure Indoor Klimbos en ontdek hoe ver je durft te gaan!

Aqualibi

Aqualibi is het perfecte uitje voor een dag vol waterplezier met kinderen. Dit waterpark, gelegen naast Walibi Belgium, biedt eindeloos vermaak voor jong en oud. Met talloze glijbanen en ontspannende baden is het een geweldige bestemming voor een hele dag uit. Hoewel het park aan de buitenkant misschien kleiner lijkt, biedt het volop verrassingen zodra je binnen bent. Ideaal voor iemand die de warmte van de zomer mist. Het waterpark bevindt zich op het terrein van Walibi Belgium, wat betekent dat bezoekers op dezelfde plek parkeren als voor het pretpark. Houd er rekening mee dat mannen een strakke zwembroek moeten dragen. Geen probleem als dat vergeten is: er zijn zwembroeken te koop in het park zelf. Tickets kunnen vooraf online worden besteld, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen kinderen boven en onder de 1,20 meter. Kinderen onder de 1 meter mogen gratis naar binnen.

Een paradijs vol glijbanen
Aqualibi heeft meer dan tien verschillende glijbanen, geschikt voor kinderen groter dan 1,20 meter. Een van de populairste attracties is de Rapido, een lange wildwaterbaan waar iedereen keer op keer vanaf wil gaan. Naast de Rapido zijn er nog zes grote glijbanen, waarvan sommige geschikt zijn om met een band af te gaan. Ondanks dat het druk kan zijn, blijven de wachttijden meestal kort, vaak minder dan tien minuten. Voor jongere kinderen zijn er speciale zones zoals Kiddie Bay, met kleinere speeltoestellen, en Mini Beach, toegankelijk voor kinderen tussen 1 meter en 1,20 meter. Ook is er een groot golfslagbad en een verwarmde lagoon met bubbelbaden, perfect om even tot rust te komen.

Eten en drinken
Aqualibi heeft een restaurant waar bezoekers kunnen genieten van frietjes, pizza en salades. Het is handig om op tijd te bestellen, aangezien de wachtrij soms lang kan zijn. Hoewel eigen eten niet is toegestaan in het waterpark, wordt dit door sommige gasten wel in het restaurant genuttigd.

Aqualibi biedt een hele dag vol plezier voor het hele gezin. Het waterpark heeft veel meer te bieden dan op het eerste gezicht lijkt, met genoeg attracties om zowel kinderen als volwassenen te vermaken. Of het nu gaat om de spannende glijbanen of een ontspannen moment in de lagoon, Aqualibi is een absolute aanrader voor een dagje uit tijdens een bezoek aan Walibi Belgium.

Met deze tips voor binnenuitjes ben je nu goed voorbereid om de herfst op een leuke en comfortabele manier door te brengen. Of je nu kiest voor een spannend avontuur of een rustige, gezellige activiteit, ik hoop dat je volop geniet van wat dit seizoen te bieden heeft. Laat de herfst je omarmen en maken van elk uitje een bijzonder moment. Veel plezier en een mooie tijd toegewenst!

Confetti
Win met een draai aan de Wheel of Deal!

Win fantastische prijzen door te draaien aan de Wheel of deal! Geef het e-mailadres op waarop jij de prijs wil ontvangen en je krijgt de kans om één keer te draaien. Bovendien ontvang je onze gratis nieuwsbrief met exclusieve aanbiedingen.

Wheel Of Deal Confetti Wheel Of Deal Confetti Wheel Of Deal Wijzer Wheel Of Deal Rad