www.tripper.nl
Top 10 leukste dierentuinen om te bezoeken in de zomervakantie!

Top 10 leukste dierentuinen om te bezoeken in de zomervakantie!

  • Christina Karnadi Christina Karnadi
  • -
  • 17 jul. 2024

Het is alweer zomervakantie en dat betekent veel vrije tijd. Heb je geen idee nog wat je wilt gaan doen op een mooie vakantie dag? Geen probleem, want ik heb een lijstje gemaakt voor jou met de 10 leukste dierentuinen in Nederland. Bezoek deze op een zomerse dag met een voordelige deal. Laat je inspireren en geniet van een dag vol avontuur met prachtige dieren.

Beekse Bergen

Altijd al gedroomd van een reis naar Afrika, maar er nooit echt over nagedacht of overwogen? Stap dan in de wereld van avontuur bij Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek! Hier beleef je een onvergetelijke safari-ervaring. Ontdek majestueuze leeuwen, prachtige olifanten en elegante giraffen. Dit doe je allemaal terwijl je op eigen tempo met je eigen auto door het park rijdt. Geniet van een rustgevende boottocht langs de oevers, leer meer over de parkbewoners tijdens een spannende safaribusrit, of verken te voet de uitgestrekte vlaktes waar de dieren in hun natuurlijke habitat leven. Mis vooral niet de kans om de drie jonge olifantjes te bewonderen! Voor een dag vol avontuur, educatie en natuur is Safaripark Beekse Bergen de perfecte bestemming.

Burgers’ Zoo

Op zoek naar een opwindend avontuur deze zomer? Laat je betoveren door Burgers' Zoo, duik in 8 miljoen liter water, dwaal door weelderige overdekte jungles en kom oog in oog te staan met de gieren in een levensechte woestijnsetting! Dit dierenpark in Arnhem is erg groot en staat bekend om zijn de bijzondere ecodisplays, waar natuurlijke leefomgevingen van de dieren tot in de kleinste details zijn nagebootst. Het is niet zomaar een dagje uit. Hier beleef je een onvergetelijke mix van verwondering, educatie en pure natuurpracht. Pak deze zomer de kans om de wereld van Burgers' Zoo te verkennen en laat je verrassen door alles wat dit bijzondere park te bieden heeft!

Dierenpark Amersfoort 

Deze zomer moet je absoluut een dagje plannen in het bos van DierenPark Amersfoort! Het is de perfecte plek om te klimmen, klauteren en slingeren tussen de dieren door. Of je nu kleine ontdekkingsreizigers hebt of zelf stiekem ook graag op avontuur gaat, hier is voor iedereen wat te beleven. Wist je dat DierenPark Amersfoort is uitgeroepen tot de leukste dierentuin van Nederland? Je kan stappen in een fietsboot en de Expeditie-rivier verkennen, waar je giraffen, zebra’s en speelse apen langs de waterkant kunt spotten. Hier leer je niet alleen van alles over de dierenwereld, maar beleef je ook gegarandeerd een dag vol plezier en avontuur. 

Dierenpark ZiE-ZOO

Ben je al bekend met Dierenpark ZiE-ZOO? Dit is niet zomaar een dierenpark, het is de allereerste zorg dierentuin van Nederland! Dat houd in dat naast het bewonderen van prachtige dieren hier, je als bezoeker ook direct bijdraagt bij aan een goed doel. Dat is het bieden van waardevolle kansen aan mensen met autisme. Het park in Volkel is niet alleen een plek om te genieten van de natuur en dieren, maar ook om te leren en te ontdekken. Als je op zoek bent naar een plek waar je samen met je gezin kunt genieten van een betekenisvolle dag uit én tegelijkertijd een goed doel steunt, dan is Dierenpark ZiE-ZOO de place to be deze zomer!

Sanjes Safari

Ontdek Sanjes Safari, het leukste speel- en dierenparadijs van Noord-Nederland! Het park ligt tussen Dokkum en Bergum in het Noord-Oosten van Friesland. Sanjes Safari bied alles voor een onvergetelijke dag, ongeacht het weer. Als het regent of als je gewoon zin hebt om naar binnen te gaan kan je terecht bij het indoor speelparadijs hier. Voor wie liever op ontdekking gaat in de natuur, bieden wij een echte safaribeleving in ons dierenpark. Het is ook een leuk park om tieners mee te nemen. Het park heeft namelijk vermaak voor oudere kinderen met airhockey en een uitdagende 18-holes midgetgolfbaan.

SEA LIFE Scheveningen 

Wist je dat meer dan 80% van de oceaan nog nooit is onderzocht of bezocht door mensen? Ben jij helemaal weg van de onderwaterwereld, kom dan deze zomer naar Sea Life Scheveningen! Ontdek hier meer dan 45 aquaria gevuld met een diversiteit aan zeeleven. Van elegante zeepaardjes tot majestueuze zeeschildpadden, je kan het hier allemaal zien. Ik ben hier als kind vaak geweest en ik kan steeds herinneren hoe bijzonder het was om te lopen door de onderwatertunnel. Deze tunnel is omringd met 180.000 liter water! Een dag bij Sea Life Scheveningen staat garant voor plezier en educatie voor het hele gezin. Na afloop kun je direct naar het nabijgelegen strand wandelen en daar verder genieten van je dag.

WILDLANDS Adventure Zoo

Stap binnen bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen voor een dag vol futuristische avonturen! Dit dierenpark staat bekend om zijn eigentijdse karakter en innovatieve benadering. Van de jungle met zijn vlinders en jungle trails tot de uitgestrekte savanne met nijlpaarden. Er is zelfs een truck safari hier! In het themagebied Nortica kan je in een 4D-simulator en een levensechte reis door het poolgebied maken. Ontdek nieuwe werelden en ontmoet wilde dieren hier.

Dolfinarium

Stap binnen in het Dolfinarium Harderwijk voor een betoverende dag aan zee! Dit park staat bekend om zijn shows met dolfijnen. Wist je dat dolfijnen in het lijstje van slimste dieren ter wereld horen? Ze zijn heel intelligent, speels en sociaal, maar soms ook erg sluw. Kom naar een van de shows waar deze intelligente dieren je zullen verbazen met hun kunsten. Naast dolfijnen zijn er ook andere zeebewoners in het park (walrussen, zeeleeuwen en zeehonden). Leer alles over hun leefomgeving en waarom natuurbehoud zo belangrijk is. Het Dolfinarium biedt een leerzame en verrassende ervaring voor het hele gezin.

GaiaZOO

Stap binnen bij GaiaZOO en maak een reis door deze mooie dierentuin in Zuid Limburg! Bekijk de neushoorns en giraffen op de Afrikaanse Savanna, ontmoet brullende apen hoog boven je hoofd in het Rainforest en sta oog in oog met wolven, lynxen en rode panda's in het Taiga gebied. Duik in de wereld van Europa's grootste roofvogel, de majestueuze monniksgier. Laat je verrassen hier door leuke presentaties van de verzorgers van het park. Voor kinderen is er de spannende DinoDome en de uitdagende JungleTour. Vergeet niet om de nieuwste attractie te bezoeken: een bruisende kolonie van maar liefst 400 flamingo's! GaiaZOO belooft een dag vol avontuur en verwondering voor het hele gezin, waar jong en oud zich geen moment zullen vervelen!

Mondo Verde

Als laatst hebben we nog Mondo Verde. Dit is een pretpark in Limburg en een dierentuin. Hier zijn bijzondere dieren, spannende attracties, en prachtige tuinen om in te wandelen. Sinds 2021 is hier een waterattractie genaamd de Pirate Splash wat perfect is voor deze zomer met verkoeling. Er is zelfs een draaimolen die bestaat uit leuke dieren voor jonge kinderen. Naast de coole attracties zijn er ook tuinen op thema gemaakt van verschillende landen. Zo kan je het ene moment hier lopen in een traditionele Italiaanse tuin met beeldjes, maar voordat je het weet sta je Noord-Afrikaanse woestijn. Verder wonen er allerlei speciale dieren hier die je moet bezoeken. 

Met deze top 10 lijst van de leukste dierentuinen heb je nu genoeg inspiratie voor een geweldige vakantiedag. Of je kiest voor een safari bij Safaripark Beekse Bergen, een duik in de zee bij Sea Life Scheveningen, of een reis door de wereld van GaiaZOO, elke optie biedt plezier, educatie en onvergetelijke ervaringen voor het hele gezin. Voor geweldige pretparktips en deals deze zomer, bekijk mijn blog: Top 10 leukste pretparken om te bezoeken in de zomervakantie!

Confetti
Win met een draai aan de Wheel of Deal!

Win fantastische prijzen door te draaien aan de Wheel of deal! Geef het e-mailadres op waarop jij de prijs wil ontvangen en je krijgt de kans om één keer te draaien. Bovendien ontvang je onze gratis nieuwsbrief met exclusieve aanbiedingen.

Wheel Of Deal Confetti Wheel Of Deal Confetti Wheel Of Deal Wijzer Wheel Of Deal Rad